Artiesten

Kloppend Hert wordt aangestuurd door theatermaker Haider Al Timimi. Het is de som der delen van een reeks samenwerkingen. Verschillende artistieke en andere verwanten treden op als spiegel, als raadgever, als inspiratie, als artistiek vertaler en vertolker. Ze onderzoeken welke taal ze samen kunnen spreken. Ze vliegen uit en keren terug,  met verse ideeën en inzichten.

Haider Al Timimi
Acteur en maker Haider stroomde via de jongerenwerking van Union Suspecte door tot de vaste kern van het collectief. In 2013 richtte hij het gezelschap Kloppend Hert op . Sinds 2015 doceert hij aan het 7de jaar Woord aan de Kunsthumaniora Brussel en is gastdocent aan het RITCS. Hij geeft workshops aan jongeren met diverse achtergrond voor De Brakke Grond, KVS, Les Halles De Schaerbeek, BRONKS, TransfoCollect. Hij was als speler en danser betrokken in verschillende producties waaronder Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen (2005), Legal/ Illegal (2005), Singhet ende weset vro (2006), Broeders van Liefde (2007), Back to school (2010), Stabat Mater (2002), Layla wa Majnun (2006), Cesena (2011). Hij was al chroreograaf betrokken bij Singhet ende weset vro (KVS, 2005), In welk fabriekske zijt gij gemaakt (KVS, 2005), Het moment waarop we niks van elkaar wisten (2005, Kaaitheater), Bvba Borderline (2009) en Brecht Revue (2009). Hij maakte de voorstellingen Utopeace (2006), Carnival of Guilt (trilogie) (2010-2011), Flor de caña (2010), Ich Bin Wie Du (2012), Total Loss (2013), Bite the hand that feeds you (2014), Layla’s Fool (2016) en Utopera (2017).

Bart Capelle
Bart werkt als dramaturg, docent en mentor. Zijn liefde ligt bij werk dat de muren van het theater letterlijk of figuurlijk openbreekt. Werk dat de grenzen doet vervagen tussen professioneel en niet-professioneel, tussen sociaal en artistiek, tussen podium- en andere kunsten, tussen de scene en de wereld. Hij is vast lid van gezelschap Kloppend Hert en van het gelegenheidscollectief Lucida Ra. Daarnaast werkt hij regelmatig samen met Christophe Meierhans, Karl Van Welden, Anna Rispoli, Peter Aers en Lotte Van den Berg. Hij begeleidde een aantal eindwerken regie aan het RITCS en geeft les aan het zevende jaar Woord van de Kunsthumaniora Brussel. In het verleden was hij als dramaturg betrokken bij voorstellingen van o.a. Marijs Boulogne & Manah Depauw, Action  Malaise, Nieuwpoorttheater, Union Suspecte, Pol Heyvaert, National Theatre of Scotland (UK) en Makeshift Ensemble (IE).

Georgina del Carmen Teunissen
Georgina is danseres, choreografe, docente en danscoach. Ze danste oa. mee in producties van Union Suspecte, Jan Fabre, Kendell Geers, Arne Sierens en Wim Vandekeybus. Samen met Haider AL TIMIMI creëerde ze Flor de Caña voor Union Suspecte (2008). Bij de creaties van Kloppend Hert is Georgina steeds betrokken als bewegingscoach. Verder geeft ze hedendaagse danslessen aan volwassenen bij WISPER en is ze begeleider bij Transfo Collect. In 2016 maakt ze voor BRONKS Anxcity: only vampires are afraid of the (spot)light. Voor KunstZ maakt ze de voorstelling No man’s land. Beide voorstellingen vertrekken vanuit het idee om de deelnemende jongeren en hun verhaal een gezicht geven in het brede culturele veld. Bij Kloppend Hert treedt Georgina steevast op als dans- en bewegingscoach. Ze is ook een van de vaste begeleiders van Jong Gewei.

 

Geert Vandyck
Geert Vandyck is theatermaker, schrijver, acteur en coach. Hij maakt(e) deel uit van de gezelschappen Mambocito Mio (Alles is opgelost, Gebroken dromen) en STRUIKEN (BYLA NE BYLA, The only good woman is a dead woman). Hij creëerde en speelde in voorstellingen van oa. de KVS (Singhet en weset vro, Revue) en schreef voor oa. Union Suspecte (Kruistucht). Daarnaast is hij coördinator van de XL-werking van BRONKS en zakelijk leider van Hof van Eede. Geert was mede-oprichter van Kloppend Hert en vervulde een cruciale rol in de eerste jaren van haar werking. Samen met Haider Al Timimi maakte hij Ich bin wie du en Total Loss.

Marij De Brabandere
Marij is kostuumontwerper en onmisbaar klankbord bij Kloppend Hert. Ze maakte kostuums voor Ich bin wie duBite the hand that feeds youLayla’s Fool en Utopera. Naast haar werk als costumière (onder andere ook bij theatergezelschappen Action Zoo Humain, Platform K, Theater Antigone, De Kolonie) is ze ook styliste en scenografe in de design- en modewereld. Ze is lid van de creatieve cel van grafisch bureau CANJOTTO en oprichter van The Maarten VanSeveren Foundation. In 2017 was ze curator en scenografe van de tentoonstelling Het Wilde Ding in DesignMuseum Gent.

 

 

Reynaldo Ramperssad
Reynaldo is lichtontwerper, theaterregisseur, scenograaf en docent. Hij regisseerde onder andere Folk, Nightplay, Les hommes infames, Fass (naar Fassbinder), Je ne sortirez plus de cette foret (naar Maeterlink), Acto Beckett II (naar Samuel Beckett), Cahiers de Yuste (Black Jacket Company & Danel Quartet) en You  are super silence, in verschillende theaters in Brussel. Als lichtontwerper werkte hij o.a. voor José Besprosvany, Karl van Welden, Anouk de Clercq, David Strosberg, STRUIKEN, Zouzou Leyens, Marianne Kirch, Nathalie Mouge, Virginie Jortay, Thierry Smits, Antoine Pickels, Martin Tass. Sinds 2003 is hij docent dramaturgie en scenische technieken aan de Esac (Ecole supérieure des arts du cirque) in Brussel.

De ruime familie van Kloppend Hert bestaat verder uit Giovanni Baudonck, Martin Balogh, Brian Bruggen, Stefanie Claes, Jelle Van Cleemputte, Mario Debaene, Nicolas Delalieux, Dries De Moor, Maarten De Vrieze, Sarah Eisa, Stijn Engels, Sarah Geirnaert, Tim Gistelynck, Norbert Karolcik, Edmund Lauret, Wim Segers, Dipika Singh, Jyoti Singh, Chris Van Camp, Laurens Van Bauwelen, Luc Vandyck, Lien Van Wemmel, Hiro Verbist, Jos Verbist, Eduardo Vega.