Total Loss

totall loss affiche‘There is no such thing as society’, beweerde Margaret Thatcher in de jaren ’80. Daarna brak ze de staat af en liet ze haar burgers verweesd achter. Onder het mom van vrijheid wordt iedereen verantwoordelijk gehouden voor het eigen succes. Als je het niet haalt dan is dat je eigen domme schuld.

Neem nu Geert Vandyck. Zijn vader had een ijzerwarenwinkel. Door de crisis gingen de zaken plots slecht. Enorm slecht. Deurwaarders komen en gaan. Tot er niets overblijft dan 2 mannen, 2 stoelen, een tafel, een bed en twee kopjes.

Maar wat als ook de koffie op raakt? Sommige mensen lezen de toekomst in de zwarte smurrie op de bodem van het kopje. Vader en zoon Vandyck schudden hun thermossen leeg in een voorstelling die geen woorden meer vindt. Een driestemmig gospelkoor staat klaar om te dweilen. Want je moet toch iets doen om aan de kost te komen.

I’ll fix your feet ’til you can’t walk
i’ll lock your jaw ’til you can’t talk
i’ll close your eyes so you can’t see
this very hour come and go with meHoogtepunt = Terwijl de vader First we take Manhattan van Leonard Cohen opvoert, verandert de scène in een naar munt ruikend oerwoud waarin stropdassen gebruikt worden om de vuilniszakken dicht te binden waarin het winkelgerief van de vader zit…”

Els Van Steenberghe, KnackThis slideshow requires JavaScript.


CREDITS

Van Haider Al Timimi & Geert Vandyck Met Geert Vandyck & Luc Vandyck Koor Giovanni Baudonck, Jyoti Singh, Haider Al Timimi Kostuums Lien Van Wemmel Dramaturgie Bart Capelle Scenografie Hiro Verbist Lichtontwerp Reynaldo Ramperssad Productieleiding Brigitte Mys Productie Kloppend Hert Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap Spreiding Vincent Company