Voorbije producties

   

Jong Gewei

Unnamed

Jong Gewei is een theaterplatform voor mensen vanaf 16 tem 99 jaar.
Jong Gewei wil wolven helpen ontdekken waar hun talenten liggen.
Gent is één van van de meest multiculturele steden van België. Jong Gewei wil de diversiteit van de straat op het podium zien.

Jong gewei is een veilige omgeving waar aan de hand van experiment en onderzoek wordt gewerkt naar een toonmoment toe.
We confronteren met nuance, tegenstrijdigheden en waar en onwaarheden, kunst en literatuur. We denken kritisch en wrijven waar nodig.
Samen zoeken we uit wat je in huis hebt en wat je daarmee kan.

We werken tweewekelijks op zondag Bij’ De Vieze Gasten en twee maal per jaar naar een toonmoment toe.

Ons beter leren kennen? Neem een kijkje op onze website of contacteer ons gerust voor een babbel!

Jong Gewei is een initiatief van Kloppend Hert, in samenwerking met Bij' De Vieze Gasten, Vooruit, KASK en Kloppend Hert. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent en CERA.

Jong Gewei Team

Haider Al Timimi: Theatermaker

Bart Capelle: Dramaturg

Arber Aliaj: Filmmaker en acteur

Renée Goethijn: Regie

Lore Termont: Sociale ondersteuning

Georgina Teunissen: Dans- en bewegingsbegeleider

Elise De Vos: Productieleider en communicatiemedewerker

Brigitte Mys: Zakelijke leider

De partners van Jong Gewei

Transfo Collect is de zuster- en broederorganisatie van Jong Gewei in Brussel. Het werkmodel van Jong Gewei is ook geïnspireerd op dat van Transfo Collect, en werd mee ontwikkeld door Haider Al Timimi. Met Transfo Collect staan we in permanente dialoog. We wisselen ervaringen uit; begeleiders en deelnemers duiken soms in beide op en wanneer mogelijk halen we toonmomenten van Transfo Collect naar Gent.

Bij’ De Vieze Gasten is een sociaal-artistieke organisatie in het hart van de Brugsepoort. Het is de thuishaven van Jong Gewei. We werken er tweewekelijks op zondag en werken er aan onze toonmomenten. Bij’ De Vieze Gasten helpt Jong Gewei ook bij werving en biedt gastvrijheid en organisatorische ondersteuning.


Vooruit opent ook haar deuren voor Jong Gewei. We kregen er een studio en werkruimte die we delen met Platform-K. Ook onze toonmomenten kunnen hier plaatsvinden. Samen met onze deelnemers zijn we er welkom voor voorstellingen en gesprekken met artiesten.

Last but not least, werken we nauw samen met de dramaopleiding van het KASK (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten). De kunsthogeschool stelt een aantal docenten ter beschikking voor ateliers en biedt ruimte voor toonmomenten. KASK drama volgt de werking van Jong Gewei van dichtbij. Via contacten tussen deelnemers en docenten hopen we de drempel naar een opleiding te verlagen.

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent.