Voorbije producties

   

Jong Gewei

Unnamed

Jong Gewei wil jongeren die vanuit hun culturele of sociale achtergrond niet in aanraking komen met kunst opsporen, toeleiden tot artistieke ontwikkeling in de podiumkunsten en uiteindelijk naar het professionele kunstenveld gidsen.

Gent is één van van de meest multiculturele steden van België. Jong Gewei wil die diversiteit van de Gentse straat op het podium zien. We gaan aan de slag met jonge wolven en wolvinnen die erover nadenken om een creatieve weg in te slaan, misschien zelfs als professioneel. Bij ons krijg je de kans om uit te zoeken wat je in huis hebt en wat je daarmee kan.

Heb je een passie voor het podium? Wil je iets doen met theater of film? Spelen, regisseren, dansen, maken, schrijven of decor bouwen?


Twijfel je nog? Neem een kijkje op onze website, contacteer ons gerust voor een babbel of neem deel aan een van onze ateliers!

Jong Gewei Team

Haider Al Timimi: Theatermaker

Bart Capelle: Dramaturg

Arber Aliaj: Filmmaker en acteur

Renée Goethijn: Regie

Lore Termont: Sociale ondersteuning

Georgina Teunissen: Dans- en bewegingsbegeleider

Elise De Vos: Productieleider en communicatiemedewerker

Brigitte Mys: Zakelijke leider

De partners van Jong Gewei

Transfo Collect is de zuster- en broederorganisatie van Jong Gewei in Brussel. Het werkmodel van Jong Gewei is ook geïnspireerd op dat van Transfo Collect, en werd mee ontwikkeld door Haider Al Timimi. Met Transfo Collect staan we in permanente dialoog. We wisselen ervaringen uit; begeleiders en deelnemers duiken soms in beide op en wanneer mogelijk halen we toonmomenten van Transfo Collect naar Gent.

Bij’ De Vieze Gasten is een sociaal-artistieke organisatie in het hart van de Brugsepoort. Het is de thuishaven van Jong Gewei. We werken er tweewekelijks op zondag en werken er aan onze toonmomenten. Bij’ De Vieze Gasten helpt Jong Gewei ook bij werving en biedt gastvrijheid en organisatorische ondersteuning.


Vooruit opent ook haar deuren voor Jong Gewei. We kregen er een studio en werkruimte die we delen met Platform-K. Ook onze toonmomenten kunnen hier plaatsvinden. Samen met onze deelnemers zijn we er welkom voor voorstellingen en gesprekken met artiesten.

Last but not least, werken we nauw samen met de dramaopleiding van het KASK (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten). De kunsthogeschool stelt een aantal docenten ter beschikking voor ateliers en biedt ruimte voor toonmomenten. KASK drama volgt de werking van Jong Gewei van dichtbij. Via contacten tussen deelnemers en docenten hopen we de drempel naar een opleiding te verlagen.

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent.