Voorbije producties

   

Avonden Van Hoop - TAZ#19

Avond Van Hoop Kloppend Hert3 LOW Haider Al Timimikopie

Avond Van Hoop met Jong Gewei/ Kloppend Hert/ Vooruit/ Theater aan Zee

In tijden waarin Angst en Algoritmes, Polarisatie en Paniek lijken te regeren, is er meer dan ooit behoefte aan een tegengif. Lucas De Man nodigt tijdens de Avonden van Hoop vijf huizen - Het Zuidelijk Toneel, Kloppend Hert, ARSENAAL/LAZARUS, Het nieuwstedelijk en Victoria Deluxe/Kopergietery - uit om ons samen met hun gasten een gezonde dosis Hoop te geven. Het worden vijf totaal verschillende unieke theatrale avonden met een ding gemeen: je verlaat vol goeie moed en energie de zaal.

Think Positive. Als het over de toekomst gaat, dwingen we onszelf vaak in een korset van constructief denken en optimisme. Want aan woede en pessimisme hangt een geurtje van achteruitgang en verzuring. We worden er niet gelukkiger van. Maar de kracht van pessimisme wordt vaak onderschat. Het zorgt ervoor dat we dingen kritisch onder de loep nemen en zet aan tot handelen. Een jonge generatie eist nu haar plaats op in de wereld en dwingt het recht af om haar toekomst zelf in handen te nemen.

Theatergezelschap Kloppend Hert en hun atelierwerking Jong Gewei geven ruimte aan die jonge generatie, die steeds meer van zich laat horen. Een aantal scherpe jonge stemmen komen aan het woord. Ze tonen ons hoe ze hun woede of pessimisme omzetten in hoopvolle acties en verandering. Wat zijn hun wensen en verlangens voor morgen? Hoe willen zij die graag vormgeven? Daarnaast gooien de spelers van Jong Gewei hun verbeelding in de strijd om een andere toekomst.

Spreker

Hassan Al Hilou

Spreker

Lisette Ma Neza

Spreker

Marios Bellas/ Extinction Rebellion

Moderator

Suzanne Versele

Jong Gewei

Diego Peña Gonzales, Juliette Guimet, Suzanne Versele, Yaël Bobo, Miarka Van Peteghem, Shushanik Gorginyan, Malik Fye, Arber Aliaj, Lore Termont

Regie

Renée Goethijn, Haider Al Timimi

Zakelijke Leiding

Brigitte Mys

Productieleiding

Elise De Vos

Voorbij

vri 02 aug
Theater Aan Zee Oostende