Voorbije producties

   

Kloppend Hert week in C-mine

voorstelling
Kloppend hert week c mine genk 2 6 maart 2020

C-mine volgt Haider Al Timimi al sinds zijn rol bij Union Suspecte en nodigt hem nu uit om in één week alle voorbije voorstellingen te spelen op hun podium.

Het onderzoek dat Haider de voorbije jaren heeft gevoerd kreeg de titel "Humanisme 2.0" en behandelde verschillende maatschappelijke thema's als wetenschap, religie, liefde en educatie.

Volgende voorstellingen kan je bijwonen in C-Mine:

Ich Bin Wie Du (2013)

Haider Al Timimi gaat de strijd aan met zijn verleden en de leegte in zijn hart en verliest zich in zijn obsessie voor Fairuz. Ich bin wie du is een voorstelling over vrijheid en werd in 2013 geselecteerd voor Circuit X.

“Haider Al Timimi laat zijn publiek meemaken hoe het is om te worden wie je wilt zijn als je achtergrond uit twee culturen bestaat. Ich bin wie du, maar ook weer net niet.”

De Theaterkrant ****

Een coproductie met Union Suspecte

Utopera (2017)

UTOPERA is een poëtische voorstelling waarin muziek, zang, beweging en enscenering de hoofdrol spelen. Haider Al Timimi en Dipika Singh geven stem aan stenen die normaal gezien zwijgen.

“Tussen ironie en oprechte geraaktheid stelt Al Timimi niet alleen hoge vragen over kunst, traditie en terrorisme. Utopera ademt ook een hele wereldgeschiedenis uit. Een bijzonder staaltje van geraakte schoonheid.”

Wouter Hillaert, De Standaard ****

Een coproductie met BRONKS, Vooruit, Theater Antigone in samenwerking met C-Mine

Studio Shehrazade (2018)

Studio Shehrazade tast de grenzen af van de perceptie die sommige culturen hebben op homoseksualiteit en wil de fobie en daaruit volgende (gruwel)daden aan de kaak stellen. Maar evengoed wordt de westerse blik bevraagd, die homoseksualiteit vaak herleidt tot een aparte, vaststaande identiteit.

De voorstelling werd geselecteerd voor het TheaterFestival 2019.

"Met een danstheatervoorstelling voor 15+ verbrijzelen Haider Al Timimi en Gorges Ocloo in één extravagante vertoning onze bekrompen opvattingen over ras, gender en seks. En het resultaat is nog vrolijk ook. Hun turbulente associaties van dialogen, muzieknummers, reflecties en mannenbeelden in alle mogelijke outfits en poses tonen niet zozeer de clichés, maar vooral de vrolijke transgressies van de gestelde ‘normen’. Vanuit hun unieke positie als kunstenaars met Irakese en Ghanese roots tonen zij met meesterlijke vrolijkheid – en milde spot – ons korset aan maatschappelijke regels. Het levert de meest bevrijdende boodschap van het seizoen op. En de chaos op de speelvloer? Die weerspiegelt de queerness in elk van ons."

Uit het juryrapport van het TheaterFestival 2019

Een productie van Kloppend Hert en ARSENAAL/LAZARUS in coproductie met Vooruit Gent en C-TAKT Genk

Zero For Conduct (2019)

Zero for conduct wordt een absurde beeldenstorm van rebelse welpen en grumpy gele hesjes, een fysieke trip van oude geesten in jonge lichamen en omgekeerd.
De spelers injecteren de passie van een voodoo-ritueel in een klaslokaal. Ze dansen hun honger naar kennis en spuwen hun drang om het beter te weten én te doen.

"(...) scholen zijn blijven hangen in methodes, denkbeelden en angsten uit het verleden, en hebben weinig oog voor de noden of talenten van jongeren vandaag. Erger zelfs: ze blinken vooral uit in het onderdrukken van hun creativiteit. Ze moeten goedschiks of kwaadschiks passen in een vooraf uitgetekende mal."

"Het is een regelrechte filippica tegen een verouderd en gescleroseerd systeem. Mij deerde het niet. Er zijn al genoeg mensen die er een sport van maken om te kankeren over ‘pretpedagogie’ en ‘gebrek aan discipline en excellentie’. Dan mag dit ook wel eens luid en duidelijk gezegd worden. Leuk is ook dat je hier niet één soort jongeren ziet, maar een heel diverse groep, die toch allemaal aan hetzelfde zeel trekken."

Pieter T'Jonck, PZAZZ

Een co-creatie met fABULEUSMeer info en tickets

Voorbij

maa 02 maa
Zero For Conduct C-Mine, Genk
din 03 maa
Ich Bin Wie Du C-Mine, Genk
woe 04 maa
Ich Bin Wie Du C-Mine, Genk
don 05 maa
Utopera C-Mine, Genk
vri 06 maa
Studio Shehrazade C-Mine, Genk