Voorbije producties

   

Afgelast: Publieke happening

Beeld toonmoment jg

Wegens de striktere maatregelen tegen de verdere verspreiding van het Corona virus hebben we besloten om de werkweek met het aansluitend toonmoment te annuleren. We houden jullie op de hoogte van onze verdere toekomstige plannen!

//

Op het moment dat de extreem conservatieve Vlaams-nationalistische jongerenbeweging ‘Schild en Vrienden’ de propagandistische kracht van online platforms ontdekte en bijgevolg de sociale media veroverde, ging Jong Gewei aan het denken over de golf van identitaire bewegingen wereldwijd én over de gevaren, maar ook de waarde van vaderlandsliefde.

In 2018 exploreerden ze de krochten van het rechtse gedachtegoed en populisme. Het materiaal dat hier rond verzameld werd, kwam destijds samen in een toonmoment met als titel ‘Shield and Friend. May the force be with you.’

Exact één jaar later zetelt Dries Van Langenhove in de Kamer van Volksvertegenwoordigers en wordt vanuit de overheid het idee voor het opstellen van een Vlaamse Canon naar voor geschoven, met bovenaan de lijst ballekes in tomatensaus en F.C. De Kampioenen.

Jong Gewei besluit hieraan mee te schrijven en gaat op zoek naar wat deel zou moeten uitmaken van een Interplanetaire canon: één die verbindt in plaats van polariseert. Ze wilden het vragen aan 100 Vlamingen van diverse pluimage, maar de straten waren leeg. Een klein virus had het publieke en economische leven namelijk stil gelegd.

Nu de mensheid opnieuw zou kunnen beginnen, zou het dan ook anders kunnen gaan?

Jong Gewei wil niet meer uit elkaar gedreven worden, ze wil verbinden. Maar hoe bereiken we een publiek in deze tijden van collaps? Deze zomer gaat Jong Gewei op zoek naar een publiek en naar nieuwe manieren om dat publiek te ontmoeten.

Van 6 tem 12 augustus wordt er bij Theater Antigone in Kortrijk samen gewerkt, geslapen en gegeten. Op 12 augustus tonen we de resultaten tijdens een publieke happening, waar ook u van harte bent uitgenodigd!

Meer info volgt snel.

www.jonggewei.be

Voorbij

woe 12 aug
Theater Antigone Kortrijk