Voorbije producties

   

Utopera

UTOPERA1200 zl
“Tussen ironie en oprechte geraaktheid stelt Al Timimi niet alleen hoge vragen over kunst, traditie en terrorisme. Utopera ademt ook een hele wereldgeschiedenis uit. Een bijzonder staaltje van geraakte schoonheid.” - Wouter Hillaert, De Standaard

Waarom wil een land in oorlog de hoogste toren ter wereld overtreffen? Kan je beter bouwen op een fundament van geschiedenis of op braakliggende grond? Waarom ruimt het Gravensteen in Gent geen plaats voor sociale woningen? En als Palmyra wordt vernield door fundamentalisten, zijn onze tranen dan voor de mensen of voor de monumenten?

De Iraakse architecte Zaha Hadid realiseerde wereldwijd grootse en futuristische bouwwerken. Een Belgisch-Iraakse architect, gefascineerd door het werk van Hadid, wordt uitgenodigd om uit het puin van Bagdad een operagebouw op te trekken. Beladen met al zijn culturele bagage vertrekt hij, vergezeld door een operazangeres die Puccini door de straten van Irak zal doen klinken. Nog voor het gebouw kan worden ingehuldigd, stort het in. De stenen nemen hen mee in de destructie, maar hun geesten laten zich niet stoppen. Niet voor ze een aantal antwoorden hebben gevonden.

UTOPERA is een poëtische voorstelling waarin muziek, zang, beweging en enscenering de hoofdrol spelen. Haider Al Timimi en Dipika Singh geven stem aan stenen die normaal gezien zwijgen.

Van

Haider Al Timimi & Sarah Eisa

Spel

Haider Al Timimi & Dipika Singh

Dramaturgie

Bart Capelle

Coaching

Jos Verbist

Muziek

Tim Gistelynck

Decor

Maarten De Vrieze

Kostuums

Marij De Bradandere

Lichtontwerp

Reynaldo Ramperssad

Grafische Vormgeving

Mario Debaene

Productieleiding

Elise De Vos

Zakelijke leiding

Brigitte Mys

Productie

Kloppend Hert

Corproductie

BRONKS, Vooruit, Theater Antigone in samenwerking met C-Mine

Met de steun van

De Vlaamse Overheid en de Stad Gent

Voorbij

don 05 maa
C-Mine Genk
woe 25 nov
Uitgesteld - Theater Antigone kortrijk
don 26 nov
Uitgesteld - Theater Antigone Kortrijk